olijfoliezeep

De olie waar de olijfzeep mee gemaakt is, komt van olijven van de legendarische olijfbomen uit Bchaaleh (Libanon). Deze bomen groeien op 1300 meter hoogte (de hoogste plek ter wereld waar olijfbomen groeien). Met als resultaat dat de olijfolie (en dus ook de olijfoliezeep) een heel laag percentage zuurgraad bevat en dus kwalitatief erg goed is. De olijfboomgaard is, naast de hoogste, ook de oudste op aarde (tussen de 6000 en 7000 jaar oud). Olijfoliezeep uit deze regio is minimaal 1500 jaar ouder dan bijvoorbeeld de Savon de Marseille (ca 1400 AC).

olijfoliezeep

 

Beroemdheden

Waarom zijn de bomen zo bekend in de regio? De boomgaard is een legende. Mensen zijn trots op de olijfbomen en er bestaan 1001 verhalen over de bomen. Zo deden de boomstammen bijvoorbeeld dienst als slaapplaatsen van de nomaden herders. De plek is een mythe. De boomgaard ligt in een deel van de wereld, die als je er bent, aanvoelt als een warm bad. Mensen nemen de tijd voor elkaar.

Ze schenken liefde cadeau. Persoonlijke aandacht geven en krijgen is er zo natuurlijk als ‘het dagelijks opkomen van de zon’. Een dag zonder persoonlijk contact bestaat niet. Je maakt er geen afspraken maar neemt simpelweg de tijd. En het mooie is: je hebt er altijd tijd: voor elkaar, voor je familie en vrienden. Mensen leven in het hier en nu, waardoor de tijd soms stil lijkt te staan.
Olifi is trots op deze oorsprong en gelooft in het recept van eeuwenoude, persoonlijke aandacht.

olijfoliezeep

olijfoliezeep

olijfoliezeep