olijfoliezeep

Olifi bestaat uit de hoogste kwaliteit olijfolie. Onze olijfzeep wordt op aanvraag handgemaakt via een ambachtelijk proces. Olifi olijfoliezeep verzacht de huid doordat het een natuurlijke moisterizer (vochtinbrengend) is. Je kunt kiezen uit 4 authentieke geuren: lavendel, rozen, munt en walnoot.
Onze olijfzeep verzacht de huid doordat het een natuurlijke moisterizer (vochtinbrengend) is, die diep in de huid werkt en zo huidcellen regenereert (heelt). Olifi zeep is 100%natuurlijk: bevat geen dierlijke vetten en de zeepresten zijn afbreekbaar. In de regio van 1001 nachten wordt de zeep ook gebruikt als shampoo (in het bijzonder voor mensen met een droge hoofdhuid). Ook leggen mensen de zeep in de linnenkast om kleding een zalige geur te geven.

oljifoliezeep

Olijfzeep van Olifi: Onze geheime handtekening

De olie waar de olijfoliezeep mee gemaakt is, komt van olijven van de legendarische olijfbomen uit Libanon (Bchaaleh). Deze bomen groeien op 1300 meter hoogte (de hoogste plek ter wereld waar olijfbomen groeien). Waarom zijn de bomen zo bekend in de regio? De boomgaard is een legende. Mensen zijn trots op de olijfbomen en er bestaan 1001 verhalen over de bomen. Zo deden de boomstammen bijvoorbeeld dienst als slaapplaatsen van de nomaden herders. De plek is een mythe. De boomgaard ligt in een deel van de wereld, die als je er bent, aanvoelt als een warm bad. Mensen nemen de tijd voor elkaar.

olijfoliezeep

De maker

abdallahchalfoun

De maker van de zeep, Abdallah Chalfoun, is op deze plek geboren en getogen en de liefde voor het maken van zeep is in hem geworteld. Hij gelooft in het traditionele proces van zeep maken, de basis. Tegelijkertijd werkt hij al zo’n 20 jaar aan het verbeteren van zijn recept; hij verbetert de geur, hij varieert met geuren en bedenkt manieren om de zeep lekker te laten schuimen. Elk stuk Olifi zeep is handgemaakt. Met aandacht. Olifi is trots op deze oorsprong en gelooft in het recept van eeuwenoude, persoonlijke aandacht. En wil dit met je delen, zodat jij lekker voor jezelf en de mensen om je heen kunt zorgen.

Het bedrijf

dreasamer

Olifi is een familiebedrijf, opgericht door Samer Chalfoun en Drea van Ark. Een Libanees en een Nederlandse, gevestigd in Breukelen (UT) met familie (oa de zeepmaker) en zakelijke relaties in Bchaaleh. Wij geloven in en houden van mooie producten, die locaal gemaakt worden en eerlijk zijn (goed voor mens en milieu). En die een portie geluk schenken.