FBOlifiCoverAandacht FBOlifiCoverAandacht02 01_aandacht

 

Stilte

Wat is nu diepe aandacht? Dit is niet eenvoudig. Het is niet zomaar aandacht geven aan jezelf.

Het begint met stilte. Meestal lopen we weg van stilte. We hebben een soort angst voor stilte. Dit is de voorbereiding op het dieper ingaan op je ziekte, op je leven, op jezelf.

Ga stil en rustig zitten. Louter zitten. Vermoedelijk begint er dan net heel veel te ‘bewegen’. Er woelt vanalles in jezelf. Gedachten beginnen op en neer te springen. En ga zo verder. Laat dit even zijn. Alles kan en alles mag. Dit is de eerste stap in het stil worden. Wacht met oneindig geduld tot dit moe wordt. Geef ze ruimte in jezelf. Door verzet gaan ze nog heviger spartelen. Geef ze ruimte en plaats. Ze weten dat ze er mogen zijn, waardoor ze minder hevig worden. Hier kan tijd over gaan. Dit zal soms beter en soms minder lukken. Het is dan zoals het is.

Op dat moment wordt het stil in jezelf. Daarna kan een diepere stilte komen. In die ruimte in jezelf is er plaats voor diepere zaken. Diepere zaken die gehoord willen worden. Daar waar je diepste roerselen, maar ook je diepere zelf te horen is.

 

Brontekst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>